Definitioner på några trevliga begrepp
Då var det dags att definiera några begrepp, närmare två stycken som båda handlar om skrivandets konst.
Det första: Läsvärdhet. Ett ganska självklart begrepp enligt mig, då det helt enkelt handlar om vad en person vill läsa. Exempelvis en fotbollsblogg intresserar nog en person som gillar fotboll, men en person som inte gör det kommer säkert att dö av uttråkning. Och så enkelt är det nog: En blogg är läsvärd för den som vill läsa den.
Kvalitet är det andra, lite luddigare begreppet. Jag måste börja med att säga att en blogg kan vara ”läsvärd” utan att vara kvalitativ. Exempelvis Blondinbellas blogg är läsvärd enligt många människor men är den för det kvalitativ? Nej, en kvalitativ blogg måste ha ett kvalitativt innehåll, och då kan den till exempel handla om politik. Eller varför inte teknologi, ett inlägg om dagen angående en utvald nyhet eller något annat av den mängd seriösa ämnen som finns att skriva om?
Förutom ämnet finns vissa andra kriterium, så som stavning, grammatik och att helt enkelt skriva på ett intressant och varierat sätt.
Detta borde utgöra en kvalitativ blogg, läsvärd för de människor som gillar vad bloggen handlar om. Och det var nog allt för ikväll gott folk.
Tills nästa gång!
Då var man igång!
Nu har man också startat en blogg då, bloggen som förhoppningsvis kommer att kunna ge mig ett betyg i Svenska C!
Det känns lite ovant men det ska väl gå bra. Just nu har jag ingen som helst aning om vad jag ska skriva om, men för att spinna vidare lite på vad Malin skrev kan jag säga att jag tycker det är lite märkligt det här med bloggar. De mest lästa bloggarna är de minst givande, i alla fall för folk som inte känner ägarna till dessa bloggar. Men vad vet jag - vissa kanske tycker det är väldigt givande att läsa om vad Blondinbella åt till frukost igår morse. Det som är förståeligt för mig är egentligen om man ser det från hennes perspektiv. Hon tjänar enorma pengar på både läsares intresse genom att skriva ett inlägg eller två om dagen. Ganska lättförtjänta pengar, right?
Sen finns det ju den lite mer seriösa sortens bloggare, som exempelvis för ut åsikter. Det kan nog tillfredställa många mer att försöka påverka samhället istället för att enbart tjäna pengar på skrivandet. De som skriver sådana bloggar får ju någon sorts ”makt” att påverka folk genom att framföra sina åsikter på ett bra sätt, speciellt om de dessutom har tusentals läsare!
Det var allt för mig, det här med bloggande kanske kan bli lite intressant ändå.
Bye!